• ca
  • es
  • en
  • fr

PROCÉS D'ELABORACIÓ

elaboració-llangonissa

PAS Nº 1

SELECCIÓ I PREPARACIÓ DE LA CARN

S’agafa la carn i es selecciona molt acuradament mirant de que no i pugui quedar cap osset,tendrum o tels indesitjables per als nostres paladars i seguidament es fan les proporcions de carn corresponents.

PAS Nº 2

TRINXAR, AMANIR I AMASSERAR

S’agafen les proporcions de carn i es trinxen, seguidament s’agafa la massa i es posa a l’amaçadora, on amanirem amb la sal i el pebre la massa. Després tindrem durant 48h la massa reposant, perquè agafi gust el pebre i la sal.

elaboració-llangonissa
embotir1

PAS Nº 3

EMBOTIR

Embotirem la carn amb tripa natural depenent del producte amb un calibre mes prim o mes gruixut.

PAS Nº 4

LLIGAR, PUNXAR I PENJAR

Lligarem els productes embotits amb el seu fil corresponent depenent del producte i posarem un color o l’altre. Després d’embotir i lligar s’agafen totes les peces i una per una es punxen amb un punxador de mà per tal de poder treure la mica d’aire que i pugui haver quedat dins de l’embotit i perquè així es pugui assecar millor el producte, seguidament es penja en carros per tal de portar al secadero.

punxar1
assecatge-llangonissa

PAS Nº 5

ASSECATGE

Aquí arriba un dels passos més delicats i exigents del procés per així aconseguir un producte final d’alta qualitat. Durant tot el procés d’assecatge, controlarem la humitat i la temperatura per tal d’assecar a poc a poc el producte obrint i tancant les finestres per tal de que i entri més o menys temperatura i humitat, així un cop assecat el producte agafi les propietats organolèptiques, que ens diferenciïn i facin nostre, el producte exclusiu que desitgem.